voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Broodpudding van duivekater

Broodpudding van duivekater

ingrediënten

10 sneeën duivekater

50 gram boter

3 eetlepels suiker

1 eetlepel kaneelpoeder

3 eieren

150 milliliter slagroom


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en leg het brood dakpansgewijs in de schaal.
  • 2 Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het brood hiermee.
  • 3 Klop de eieren goed los met de room en giet dit roommengsel gelijkmatig over het brood.
  • 4 Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Serveer de broodpudding warm met lobbige room of custardvla.

bereidingstip

Je kunt de broodpudding ook met witbrood, suikerbrood, paasbrood of croissants maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 11 gram