online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Broodpudding van duivekater

Broodpudding van duivekater

ingrediënten

10 sneeën duivekater

50 gram boter

3 eetlepels suiker

1 eetlepel kaneelpoeder

3 eieren

150 milliliter slagroom


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer de sneetjes brood met boter. Vet de ovenschaal in met de rest van de boter en leg het brood dakpansgewijs in de schaal.
  • 2 Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het brood hiermee.
  • 3 Klop de eieren goed los met de room en giet dit roommengsel gelijkmatig over het brood.
  • 4 Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Serveer de broodpudding warm met lobbige room of custardvla.

bereidingstip

Je kunt de broodpudding ook met witbrood, suikerbrood, paasbrood of croissants maken.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 11 gram