voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Broodstengels

Broodstengels

ingrediënten

250 gram tarwebloem

bloem

5 gram zeezout

1 zakje gedroogde gist

15 gram verse gist

125 milliliter lauwwarm water

1 eetlepel komijnzaad

1 eetlepel sesamzaad

50 gram cashewnoten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed een deeg van de bloem, zout, gist en water. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 2 Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en laat afgedekt circa 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  • 3 Rooster de zaadjes in een droge, hete koekenpan. Meng de noten erdoor en maal er peper over.
  • 4 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2-3 cm dik. Strooi het notenmengsel erover.
  • 5 Vouw het deeg in drieën en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm en 1 cm dik. Snijd er circa 12 lange deegrepen van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Draai de repen eventueel tot spiralen en laat afgedekt circa 30 minuten narijzen.
  • 6 Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de broodstengels in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Leg een losse knoop in het deeg, bestrijk met water en bestrooi met zeezout.. Meng 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas en 1 eetlepel verse tijmblaadjes door het deeg. . Meng 100 gram gehakte zwarte olijven en 100 gram miniblokjes ham door het deeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 12 gram