online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Broodstengels met tapenades

Broodstengels met tapenades

ingrediënten

450 gram witbroodmix

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 eetlepels olijfolie

1 ei

sesamzaad

maanzaad

2 geroosterde paprika's

46 gram ansjovisfilets

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

snufje chilipoeder

2 eetlepels kappertjes

200 gram blauwe kazen

100 gram zure room

20 gram pijnboompitten

200 gram kikkererwten

50 gram gedroogde tomaten op olie

2 teentjes knoflook

4 takjes verse peterselie

50 milliliter olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie in plaats van boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin.
  • 3 Maak ondertussen de verschillende tapenades. Maal, voor de tapenade met paprika, de geroosterde paprika’s met de ansjovisfilets, knoflook, olijfolie en een snufje chilipeper tot een grove puree en roer er de kappertjes door.
  • 4 Maal voor de tapenade met blauwe kaas de blauwe kaas met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper. Doe dit in een kom. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de kaasroom.
  • 5 Maal, voor de tapenade met kikkererwten, de uitgelekte kikkererwten, zongedroogde tomaten (uit olie), knoflook, peterselie en olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde

energie 530 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram