online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Brownies

Brownies

ingrediënten

200 gram extra pure chocolade

100 gram gezouten boter

125 gram bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

snufje kaneelpoeder

1 eetlepel oploskoffie

3 eieren

50 gram bloem

100 gram geroosterde amandelen

100 gram hazelnoten

100 witte chocolade


benodigdheden

lage ovenschaal

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand.
  • 2 Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • 3 Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld.
  • 4 Klop de eieren en bloem erdoor.
  • 5 Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal of taartvorm in en bekleed met bakpapier.
  • 7 Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen.
  • 8 Bak de brownie in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 10 Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant van de brownie.
  • 11 Laat opstijven en snijd in stukjes.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram