online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Brownies

Brownies

ingrediënten

200 gram extra pure chocolade

100 gram gezouten boter

125 gram bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

snufje kaneelpoeder

1 eetlepel oploskoffie

3 eieren

50 gram bloem

100 gram geroosterde amandelen

100 gram hazelnoten

100 witte chocolade


benodigdheden

lage ovenschaal

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand.
  • 2 Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • 3 Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld.
  • 4 Klop de eieren en bloem erdoor.
  • 5 Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de ovenschaal of taartvorm in en bekleed met bakpapier.
  • 7 Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen.
  • 8 Bak de brownie in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 10 Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant van de brownie.
  • 11 Laat opstijven en snijd in stukjes.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram