voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
eenvoudig
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Brownietaart met zomerfruit

Brownietaart met zomerfruit

ingrediënten

275 gram pure chocolade

250 gram boter

275 gram suiker

150 gram bloem

4 eieren

250 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

500 gram gemengd fruit

aardbei

aalbes

blauwe bes

framboos


benodigdheden

taartvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng de suiker met een snufje zout door het iets afgekoelde chocolade- botermengsel.
  • 3 Schep de bloem er luchtig door. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot een beslag.
  • 4 Vet de rand van de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 5 Schep het beslag in de bakvorm, bak 20-25 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  • 6 Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de browniebodem en verspreid het fruit erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 6 gram