online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Brownietaartje met koffiefrosting

Brownietaartje met koffiefrosting

ingredi├źnten

200 gram extra pure chocolade

170 gram boter

170 gram suiker

3 eieren

80 gram bloem

75 gram gemengde noten

snufje zout

poedersuiker

2 handjes frambozen

130 gram pure chocolade

200 gram boter

70 gram poedersuiker

20 gram cacao

1 kopje sterke koffie


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade samen met de boter in blokjes in een pannetje op laag vuur.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray in met bakspray.
  • 3 Klop in een kom de eieren luchtig met een garde of (hand)mixer.
  • 4 Mix de suiker erdoor.
  • 5 Voeg dan het chocoladebotermengsel toe en spatel vervolgens de gezeefde bloem, zout en de gehakte noten voorzichtig door het mengsel.
  • 6 Giet het beslag in de springvorm.
  • 7 Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten gaar.
  • 8 Het taartje mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat afkoelen op een rooster en zet vervolgens in de koelkast.
  • 9 Maak ondertussen de frosting. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  • 10 Roer af en toe door.
  • 11 Haal de kom dan van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
  • 12 Klop de boter luchtig en romig.
  • 13 Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde tot er een glad mengsel ontstaat.
  • 14 Voeg vervolgens al kloppend de gesmolten chocolade toe.
  • 15 Doe tenslotte de koffie erbij en mix nog even goed door.
  • 16 Spatel het mengsel bovenop het brownietaartje.
  • 17 Maak af met de frambozen en een beetje poedersuiker.

bereidingstip

Heb je niet zoveel tijd? Laat dan de koffiefrosting weg.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram