voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Bruschetta

Bruschetta

ingredi├źnten

5 gedroogde vijgen

5 verse vijgen

1 eetlepel balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

stokbrood

ciabattabrood

4 eetlepels ricotta

2 takjes basilicum


  • 1 Laat de gedroogde vijgen 10 minuten wellen in kokend heet water. Giet ze af en snijd ze in dunne plakjes (dit laatste geldt ook als je verse vijgen gebruikt). Besprenkel ze met de balsamicoazijn.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin. Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit luchtig over het brood.
  • 3 Beleg met plakjes vijg en maal hier nog wat peper over. Bestrooi de bruschetta met basilicum en serveer direct.

bereidingstip

• je kunt het beste gebruik maken van stokbrood of ciabatta van 1 dag oud. . • Beleg de bruschetta ook eens met tapenade van zwarte olijven, plakjes gekookt ei, stukjes ansjovis en ringetjes sjalot. . • Of bestrijk de sneetjes brood met gepeperde mayonaise en beleg ze met kant-en-klare carpaccio, fijngehakte sjalot en augurk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram