voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

ingredi├źnten

1 stokbrood

1 ciabattabrood

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 courgette

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel boter

3 eieren

2 eetlepels melk

2 eetlepels verse kruiden


  • 1 Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood.
  • 3 Bedruppel de courgetteplakken met de azijn en de rest van de olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • 4 Kluts de eieren los met de melk, wat zout en peper en giet in de pan. Laat de eieren al roerend stollen op middelhoge stand.
  • 5 Beleg de bruchetta’s met een plakje courgette en schep hier wat roerei op. Bestrooi met de tuinkruiden (verse bieslook, verse peterselie, verse kervel).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram