voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

Bruschetta met courgette, roerei en tuinkruiden

ingredi├źnten

1 stokbrood

1 ciabattabrood

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 courgette

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel boter

3 eieren

2 eetlepels melk

2 eetlepels verse kruiden


  • 1 Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood.
  • 3 Bedruppel de courgetteplakken met de azijn en de rest van de olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • 4 Kluts de eieren los met de melk, wat zout en peper en giet in de pan. Laat de eieren al roerend stollen op middelhoge stand.
  • 5 Beleg de bruchetta’s met een plakje courgette en schep hier wat roerei op. Bestrooi met de tuinkruiden (verse bieslook, verse peterselie, verse kervel).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram