voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Bruschetta met sardientjessalade

Bruschetta met sardientjessalade

ingrediënten

1 stokbrood

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 blikje sardinefilet

2 lente-/bosuitjes

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel verse dille

10 druppels citroensap


  • 1 Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood.
  • 3 Maak de sardines klein met een vork en meng met de rest van de ingrediënten.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper en verdeel de salade over de bruchetta’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 10 gram