voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Bruschetta met tuinbonen en feta

Bruschetta met tuinbonen en feta

ingrediënten

1 ciabattabrood

6 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

250 gram diepvriestuinbonen

1 handje munt

citroen

100 gram feta

4 eetlepels crème fraîche


  • 1 Verhit een grillpan.
  • 2 Bestrijk de plakken ciabatta met 4 eetlepels olijfolie en gril tot er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
  • 3 Wrijf het teentje knoflook stevig over het gegrilde brood.
  • 4 Kook de tuinbonen circa 3 minuten in water met zout en laat uitlekken.
  • 5 Verwijder de velletjes van de bonen (dubbel doppen).
  • 6 Roer de munt, overige olijfolie, citroenrasp en -sap erdoor en prak tot een grof mengsel.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Meng de feta met de crème fraîche.
  • 9 Bestrijk de plakken brood met het fetamengsel en verdeel er vervolgens wat van de tuinbonenspread over.
  • 10 Besprenkel met olijfolie.

wijnadvies

Serveer je bruschetta bij de borrel? Open dan een feestelijke fles bubbels, bijvoorbeeld Tiresia Prosecco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 11 gram