online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Bruschetta met tuinbonen en feta

Bruschetta met tuinbonen en feta

ingrediënten

1 ciabattabrood

6 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

250 gram diepvriestuinbonen

1 handje munt

citroen

100 gram feta

4 eetlepels crème fraîche


  • 1 Verhit een grillpan.
  • 2 Bestrijk de plakken ciabatta met 4 eetlepels olijfolie en gril tot er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
  • 3 Wrijf het teentje knoflook stevig over het gegrilde brood.
  • 4 Kook de tuinbonen circa 3 minuten in water met zout en laat uitlekken.
  • 5 Verwijder de velletjes van de bonen (dubbel doppen).
  • 6 Roer de munt, overige olijfolie, citroenrasp en -sap erdoor en prak tot een grof mengsel.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Meng de feta met de crème fraîche.
  • 9 Bestrijk de plakken brood met het fetamengsel en verdeel er vervolgens wat van de tuinbonenspread over.
  • 10 Besprenkel met olijfolie.

wijnadvies

Serveer je bruschetta bij de borrel? Open dan een feestelijke fles bubbels, bijvoorbeeld Tiresia Prosecco.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 11 gram