online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Buddha bowl met romige walnotendressing

Buddha bowl met romige walnotendressing

ingrediënten

275 gram quinoa

100 gram walnoten

3 eetlepels olijfolie

4 eetlepels wittewijnazijn

1 teentje knoflook

2 eetlepels honing

1 blik kikkererwt

300 gram rodekolen

1 avocado

150 gram feta


  • 1 Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Klop intussen in een blender de walnoten met de olie, azijn, knoflook, honing en 200 ml water tot een romige dressing. Voeg eventueel wat extra water toe om de dressing te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de lauwwarme quinoa over 4 grote kommen en leg wat kikkererwten, rodekool, avocado en feta ernaast.
  • 4 Schenk wat van de romige dressing erover en serveer direct.

bereidingstip

Vervang de quinoa door bulgur of (zilvervlies)rijst.. Deze buddha bowl is perfect om restjes op te maken. Je kunt er allerlei soorten groenten en bonen in kwijt, dus variëren maar!

wijnadvies

Huiswijn rosé of Sensas Syrah.


voedingswaarde

energie 810 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 26 gram