online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

ingrediënten

300 gram bulgur

300 gram doperwten

1 granaatappel

1 bosje munt

3 eetlepels olijfolie

citroen

1 bosje basilicum

1 bol buffelmozzarella

1 citroen


  • 1 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water. Klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  • 3 Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de bulgur door rijst of couscous.

wijnadvies

Bij deze bulgursalade schenk je een rosé uit het zuiden van Frankrijk, zoals Sensas Syrah Rosé.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 18 gram