voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

ingrediënten

300 gram bulgur

300 gram doperwten

1 granaatappel

1 bosje munt

3 eetlepels olijfolie

citroen

1 bosje basilicum

1 bol buffelmozzarella

1 citroen


  • 1 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water. Klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  • 3 Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de bulgur door rijst of couscous.

wijnadvies

Bij deze bulgursalade schenk je een rosé uit het zuiden van Frankrijk, zoals Sensas Syrah Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 18 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier