voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Burger speciaal

Burger speciaal

ingrediënten

500 gram vegetarisch gehakt

1 grote ui

rode paprika

6 olijven

50 gram oude kaas

1 theelepel cajunkruiden

1 theelepel Italiaanse kruiden

8 blaadjes basilicum

theelepel chilipoeder

1 eetlepel olijfolie

4 witte asperges

4 groene asperges

4 hamburgerbroodjes

mayonaise


  • 1 Kook de witte asperges in circa 7 minuten beetgaar (groene asperges circa 4 minuten). Halveer ze en houd apart.
  • 2 Verdeel de kooltjes over één helft van de barbecue zodat je een hete en een koelere zone krijgt. Als de kolen goed gloeien, bak je de burgers op de hete kant snel bruin.
  • 3 Als ze de juiste kleur hebben leg je ze aan de koele kant en gooi je eventueel wat rookhout op de kolen. Sluit het deksel. Heb je een barbecue zonder deksel, gril de burgers dan gewoon gaar.
  • 4 Na circa 10 minuten indirecte warmte zijn de burgers gaar. Snijd de broodjes open en leg kort op het rooster boven de kolen.
  • 5 Gril de asperges kort voor mooie grillstrepen. Leg de burgers op de broodjes, schep wat (truffel)mayonaise erop en maak de burger speciaal af met de asperges.

bereidingstip

Maak zelf truffelmayonaise door een scheutje truffelolie toe te voegen aan de mayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram