online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Butter chicken met palak paneer

Butter chicken met palak paneer

ingredi├źnten

1 kilogram kipfilet

1 theelepel chilipoeder

1 citroen

200 gram boter

2 uien

4 teentjes knoflook

4 eetlepels gele currypasta

4 eetlepels currypasta

1 verse gember

400 milliliter gezeefde tomaten

1 eetlepel honing

2 kaneelstokjes

250 milliliter volle yoghurt

1 bosje verse koriander

8 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 verse gember

2 gedroogde chilipepers

1 ui

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kurkuma

1 kilogram spinazie

2 vleestomaten

250 gram feta


  • 1 Bestrooi de kip met chilipoeder en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit 75 gram boter en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de kip erdoor en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de currypasta, gember, tomaten, honing en kaneelstokjes toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Maak intussen de palak paneer. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook, gember, chilipeper, ui, komijn, korianderpoeder en kurkuma 2-3 minuten.
  • 5 Schep de spinazie in gedeeltes erdoor en roerbak totdat deze geslonken is. Schep de tomatenblokjes erdoor.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasblokjes lichtbruin. Serveer ze op de spinazie.
  • 7 Verwijder de kaneelstokjes uit de butter chicken. Roer de yoghurt en overige boter erdoor en bestrooi met de koriander.
  • 8 Lekker met naanbrood en (basmati)rijst.


voedingswaarde

energie 1230 kcal
vet 86 gram
verzadigd vet 42 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 85 gram