online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Butter chicken met palak paneer

Butter chicken met palak paneer

ingredi├źnten

1 kilogram kipfilet

1 theelepel chilipoeder

1 citroen

200 gram boter

2 uien

4 teentjes knoflook

4 eetlepels gele currypasta

4 eetlepels currypasta

1 verse gember

400 milliliter gezeefde tomaten

1 eetlepel honing

2 kaneelstokjes

250 milliliter volle yoghurt

1 bosje verse koriander

8 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 verse gember

2 gedroogde chilipepers

1 ui

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kurkuma

1 kilogram spinazie

2 vleestomaten

250 gram feta


  • 1 Bestrooi de kip met chilipoeder en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit 75 gram boter en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de kip erdoor en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de currypasta, gember, tomaten, honing en kaneelstokjes toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Maak intussen de palak paneer. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook, gember, chilipeper, ui, komijn, korianderpoeder en kurkuma 2-3 minuten.
  • 5 Schep de spinazie in gedeeltes erdoor en roerbak totdat deze geslonken is. Schep de tomatenblokjes erdoor.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasblokjes lichtbruin. Serveer ze op de spinazie.
  • 7 Verwijder de kaneelstokjes uit de butter chicken. Roer de yoghurt en overige boter erdoor en bestrooi met de koriander.
  • 8 Lekker met naanbrood en (basmati)rijst.


voedingswaarde

energie 1230 kcal
vet 86 gram
verzadigd vet 42 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 85 gram