online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Caesarsalade

Caesarsalade

ingrediënten

2 teentjes knoflook

150 milliliter olijfolie

4 sneeën oud witbrood

1 krop romainesla

1 krop ijsbergsla

100 gram Parmezaanse kaas

8 ansjovisfilets

2 eidooiers

50 milliliter crème fraîche

1 eetlepel citroensap

theelepel dijonmosterd


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
  • 2 Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kaas en ansjovis over de sla.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing, voeg zout en versgemalen peper toe en giet er al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje bij. Schenk de dressing over de salade.

bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap. . Voeg zachte geitenkaas, walnoten en honing toe. . Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes. . Voeg 1 blikje tonijn op olie en zwarte olijven toe.

wijnadvies

Een keizerlijke combinatie met Chardonnay van Eco Balance, Lizard Riesling of Huiswijn rose.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 16 gram