online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

700 gram spruitjes

4 speklapjes

100 gram boter

150 gram warme melk

1 eetlepel knoflookpoeder

1 eetlepel uienpoeder

1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano


  • 1 Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper.
  • 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  • 3 Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes in circa 15 minuten knapperig.
  • 4 Giet de aardappels en spruitjes af, voeg de melk en overige boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus.
  • 6 Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.

bereidingstip

De cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot een aantal weken houdbaar. Je kunt ze dus al eerder maken zodat je de kruiden op voorraad hebt.

wijnadvies

Rood met een lekker pepertje, bijvoorbeeld Côtes du Rhône Mages of Jean Sablenay Syrah.


voedingswaarde

energie 820 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 27 gram