online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

200 gram pompoenen

200 gram courgettes

250 gram ricotta

150 gram gekookte beenham

6 eetlepels pesto

16 cannelloni

150 milliliter room

1 ei

20 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de pompoen of de courgette in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen. Schep de ricotta, ham en pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vul met behulp van een theelepel de cannelloni met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel wat je over hebt van het mengsel rondom de cannelloni.
  • 3 Klop de room goed los met het ei en de Parmezaanse kaas en giet dit gelijkmatig over de cannelloni. Maal er nog wat peper over. Dek af met folie en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verwijder het folie en gratineer de bovenkant van de cannelloni in circa 10 minuten. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Met een basilicum-rozemarijnpesto van lichtgeroosterde pijnboompitten, grofgehakte knoflook, basilicum, rozemarijnnaaldjes, milde en extra vergine olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 29 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier