online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Cantuccini

Cantuccini

ingrediënten

250 gram bloem

bloem

1 theelepel bakpoeder

175 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

25 gram boter

2 eieren

175 gram blanke amandelen


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem, giet hierin de boter en eieren en kneed tot een deeg.
  • 2 Voeg de amandelen toe, kneed ze erdoor en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 5-6 stukken en vorm er dikke rollen van. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Druk het deeg een beetje plat en bak de staven 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  • 4 Snijd de rollen in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 5 Lekker om te dopen in koffie, thee of dessertwijn.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 7 gram