voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Caponata

Caponata

ingredi├źnten

300 gram tomaten

6 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

300 gram aubergines

2 eetlepels rodewijnazijn

75 gram olijven

3 eetlepels verse peterselie

4 eetlepels Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  • 3 Bak de aubergineblokjes in een tweede koekenpan lichtbruin in de rest van de olijfolie. Schep de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de tomaten door het uienmengsel en bak even mee.
  • 5 Besprenkel de aubergine met azijn en bestrooi met zout en peper.
  • 6 Schep de aubergine met de olijven door de rest van de groenten. Bestrooi met de peterselie en de kaas.
  • 7 Lekker met ciabattabrood met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram