voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Caponata

Caponata

ingredi├źnten

300 gram tomaten

6 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

300 gram aubergines

2 eetlepels rodewijnazijn

75 gram olijven

3 eetlepels verse peterselie

4 eetlepels Parmezaanse kaas


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in parten.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
  • 3 Bak de aubergineblokjes in een tweede koekenpan lichtbruin in de rest van de olijfolie. Schep de aubergine uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de tomaten door het uienmengsel en bak even mee.
  • 5 Besprenkel de aubergine met azijn en bestrooi met zout en peper.
  • 6 Schep de aubergine met de olijven door de rest van de groenten. Bestrooi met de peterselie en de kaas.
  • 7 Lekker met ciabattabrood met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram