voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Caribische vissoep

Caribische vissoep

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels kerriepoeder

1 liter visbouillon

1 liter kippenbouillon

1 blik tomatenblokjes

1 blik kokosmelk

250 gram aardappels

200 gram peultjes

150 gram mais

250 gram tilapiafilets

250 gram kabeljauwfilets

300 gram gemengde zeevruchten

1 handje peterselie

1 stokbrood


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en kerrie circa 3 minuten. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes toe en kook deze circa 15 minuten mee. Voeg vervolgens de peultjes, mais, tilapia en zeevruchten toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Bestrooi de soep met de peterselie en serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Vervang in dit recept de peultjes ook eens door sugarsnaps of gebroken sperziebonen.

wijnadvies

Lekker met zacht, rond en niet te veel zuren: J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 32 gram