- 1 Snijd de tomaten in reepjes. Snipper de sjalot fijn.
- 2 Klop een dressing van de sjalot, balsamicoazijn, mosterd, honing en olie. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Verdeel de rucola, plakjes carpaccio, tomatenreepjes en kappertjes over 4 borden.
- 4 Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten en kaas uit de carpaccioverpakking.
bereidingstip
Vervang voor vegetarische gasten de carpaccio door plakjes gegrilde courgette.. Klop de dressing al een dag eerder en bewaar afgedekt op een koele plek. Zo zet je dit voorgerecht op de dag zelf in 5 minuten op tafel.. <h4>Feestelijk voorgerecht voor kerst</h4> Met een carpacciosalade zet je zonder moeite een feestelijk voorgerecht op tafel. Geef de salade een luxe tintje door extra’s toe te voegen zoals truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitten of granaatappelpitjes voor een vleugje kleur. Serveer de salade op mooie borden en garneer met Parmezaanse kaas.. <h4>Je carpacciosalade bewaren</h4> Maak je de carpacciosalade van tevoren klaar? Bewaar de ingrediënten dan apart in de koelkast en stel de salade pas vlak voor het serveren samen. Zo blijft het vlees mooi vers en de sla knapperig. Heb je toch wat over? Bewaar de salade dan maximaal één dag afgedekt in de koelkast. Zorg er wel voor dat de sla en dressing apart blijven, anders wordt de salade slap.. <h4>Variëren met dressings</h4> • Klassieke dressing van olijfolie, citroensap en peper <br/> • Truffelmayonaise voor een luxe smaak <br/> • Honing-mosterddressing voor een frisse twist <br/> • Pestodressing voor een kruidige variant <br/> • Balsamico-crème