online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Carpaccio van rosbief met blauwe kaas

Carpaccio van rosbief met blauwe kaas

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

2 sneeën witbrood

200 gram rosbief

200 gram rosbief (vleeswaren)

20 gram waterkers

20 gram gemengde sla

50 gram blauwe kazen

2 eetlepels zure room

1 eetlepel olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de olie met de knoflook in een koekenpan op een lage stand zodat de knoflook aroma kan afgeven, maar niet bitter wordt. Neem de knoflook uit de pan zodra deze is verkleurd.
  • 2 Bak de blokjes brood in deze olie om en om goudbruin. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Pureer de blauwe kaas en zure room met een vork en voeg de olie toe. Roer tot een romige saus en breng op smaak met peper.
  • 4 Verdeel de rosbief losjes over 4 grote borden en drapeer er in het midden een pluk waterkers op.
  • 5 Bestrooi met de croutons en bedruppel met de kaassaus. Maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Vervang de dressing door citroenmayonaise wanneer je niet zo van blauwe kaas houdt.

wijnadvies

Ga voor Piovano Pinot Grigio of licht gekoeld rood bij de carpaccio, zoals Masto del Loggia Bardolino.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 17 gram