online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Carrot cake

Carrot cake

ingrediënten

75 gram zachte boter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel speculaaskruiden

mespunt kaneelpoeder

3 eieren

sinaasappel

225 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram wortels

50 gram geroosterde walnoten

50 gram zachte boter

100 gram mascarpone

100 poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

50 gram geroosterde walnoten

15 geroosterde walnoten


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  • 2 Laat de boter voor de cake smelten, maar niet heet worden.
  • 3 Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor.
  • 4 Klop één voor één de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel.
  • 5 Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor.
  • 6 Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtig beslag.
  • 7 Spatel de wortel en walnoten erdoor (houd enkele achter om te garneren) en klop op de laagste stand gelijkmatig door.
  • 8 Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
  • 10 Laat verder afkoelen op een rooster.
  • 11 Klop intussen voor de frosting de boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig.
  • 12 Bestrijk 1 cake met een 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop.
  • 13 Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting.
  • 14 Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven.
  • 15 Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.
  • 16 Garneer eventueel met repen geglaceerde wortel.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram