online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Carrot cake

Carrot cake

ingrediënten

75 gram zachte boter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel speculaaskruiden

mespunt kaneelpoeder

3 eieren

sinaasappel

225 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram wortels

50 gram geroosterde walnoten

50 gram zachte boter

100 gram mascarpone

100 poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

50 gram geroosterde walnoten

15 geroosterde walnoten


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  • 2 Laat de boter voor de cake smelten, maar niet heet worden.
  • 3 Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor.
  • 4 Klop één voor één de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel.
  • 5 Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor.
  • 6 Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtig beslag.
  • 7 Spatel de wortel en walnoten erdoor (houd enkele achter om te garneren) en klop op de laagste stand gelijkmatig door.
  • 8 Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 9 Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
  • 10 Laat verder afkoelen op een rooster.
  • 11 Klop intussen voor de frosting de boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig.
  • 12 Bestrijk 1 cake met een 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop.
  • 13 Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting.
  • 14 Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven.
  • 15 Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.
  • 16 Garneer eventueel met repen geglaceerde wortel.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier