online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Casselerrib met appel en uiensaus

Casselerrib met appel en uiensaus

ingrediënten

25 gram boter

2 appels

4 plakken casselerrib

2 uien

1 theelepel majoraan

100 milliliter kookroom

150 milliliter appelsap

allesbinder

maizena


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelparten in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • 2 Voeg zonodig een extra klontje boter toe en bak de casselerrib circa 3 minuten per kant. Neem uit de pan en houd eveneens warm.
  • 3 Laat de ui met de majoraan in het braadvet goudbruin fruiten. Giet de room en het appelsap in de pan en laat kort koken.
  • 4 Breng de saus op smaak met zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  • 5 Verdeel de appelparten over de casselerrib en geef de uiensaus er apart bij.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze, bij voorbeeld zuurkool, witlof, spruitjes of broccoli.

wijnadvies

Hier zijn de Elzasser Riesling en Pinot Blanc de uitgelezen dispartners. Ook Duitse Rieslings sluiten mooi aan (7-9°C).


voedingswaarde

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 24 gram