voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Cassoulet met spek en worst

Cassoulet met spek en worst

ingrediënten

3 eetlepels boter

4 saucijzen

100 gram gerookt ontbijtspek

1 ui

4 teentjes knoflook

2 takjes verse tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram trostomaten

800 gram witte bonen

800 gram Spaanse witte bonen

2 sneeën wit brood


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verhit 2 eetlepels boter in een ovenvaste braadpan en braad hierin de saucijzen rondom kort.
  • 2 Neem ze uit de pan en bak de spekblokjes een paar minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de ui toe en bak samen nog enkele minuten tot de ui zacht is.
  • 4 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort.
  • 5 Voeg de tomaten toe en laat de saus circa 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Schep de bonen door de saus en leg de worstjes erin. Strooi het broodkruim over de bonenschotel.
  • 7 Verdeel er nog wat vlokjes boter over en bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 27 gram