voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Cassoulet van varkenslapjes

Cassoulet van varkenslapjes

ingredi├źnten

500 gram hamlappen

500 gram magere varkenslapjes

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 kruidnagels

1 laurierblaadje

100 milliliter witte wijn

100 milliliter lichte rode wijn

200 milliliter gezeefde tomaten

800 gram witte bonen

1 eetlepel verse tijm


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  • 2 Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg bij het vlees.
  • 3 Giet de wijn en gezeefde tomaten erbij en stoof circa 30 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Schep de bonen en tijm erdoor en verwarm zonder te koken. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Snijd een stokbrood in plakken, bestrijk met olijfolie en knoflook en rooster in een hete koekenpan of onder de ovengrill. Serveer het brood bij de cassoulet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 39 gram