online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Catalaanse spinazie uit de wok

Catalaanse spinazie uit de wok

ingrediënten

4 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels milde olijfolie

2 teentjes knoflook

150 gram mager gerookt spek

1 rode ui

1250 gram spinazie

50 gram rozijnen

2 beschuiten


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete wok en schud ze op een stukje keukenpapier.
  • 2 Verhit de olie in de wok, fruit hierin de teentjes knoflook 1 minuut en schep ze met een schuimspaan bij de pijnboompitjes.
  • 3 Schep de reepjes spek in de wok en bak ze al omscheppend knapperig. Doe de uisnippers bij de spekjes en fruit ze 3 minuten.
  • 4 Doe een derde van de spinazie in de wok en laat de spinazie al omscheppend (gaat extra handig met twee grote spatels of lepels) slinken. Voeg de rest van de spinazie ook in delen toe.
  • 5 Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten.
  • 6 Schep de beschuitkruimels samen met de pijnboompitten en de knoflook door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Knapperig wit zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi, Villa Mondi Soave en Jean Sablenay of Berg Schaduw Sauvignon. Rosé? Graag uit Spanje in dit geval: Tesoro of Vega Libre. Daarbij voelt de Catalaanse spinazie zich erg thuis.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 20 gram