online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht
Recepten Ceviche van kabeljauw

Ceviche van kabeljauw

ingredi├źnten

200 gram kabeljauwfilets

2 limoenen

Spaanse peper

1 verse gember

kokosnoot

50 gram kokosrasp


  • 1 Snijd de kabeljauw met een scherp lang mes in dunne plakjes (dit gaat het best als je het mes een beetje schuin op de vis zet). Leg de plakjes op een platte schaal en schenk het limoensap erover. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 15 minuten marineren. (Door het zuur van het limoensap gaart de vis.)
  • 2 Giet wat van het limoensap af. Bestrooi de vis met wat grof gemalen zout, de Spaanse peper, gember en het kokosschaafsel.

wijnadvies

Lekker met een Riesling, zoals Lizard of J. Meyer. Ook een Ana Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is een goede optie is.


voedingswaarde

energie 135 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 10 gram