voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
recepten Champignons in kruidenboter

Champignons in kruidenboter

ingrediënten

250 gram grote champignons

50 gram kruidenboter

1 teentje knoflook

2 eetlepels peterselie


  • 1 Snijd een klein stukje van de steeltjes van de champignons.
  • 2 Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten op een matig hete stand. Schep de champignons tijdens het bakken regelmatig door de boter.
  • 3 Bak de champignons even mee. Schep de champignons in een kom of schaaltje. Steek in elke champignon een cocktailprikker.
  • 4 Strooi peterselie over de champignons en dien warm op.

bereidingstip

Vul cupjes met de gebakken champignons.

wijnadvies

Pinot blanc, riesling of crémant d'Alsace.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier