4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Champignonstoof met polenta

Champignonstoof met polenta

ingrediënten


25 min
4 personen
2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 gram polenta
150 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

140 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui. Snijd de knofl ook fijn. Snijd de champignons in stukjes van ½ cm.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en knofl ook 1 min. Bak de champignons 4 min. op een middelhoge stand mee.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. Schenk de wijn en 150 ml water erbij. Verwarm de ragout op een lage stand 8 min. Roer af en toe.
  • 4 Bereid intussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de champignonragout op smaak met de oregano, zout en peper.
  • 5 Schep de polenta op 4 borden. Verdeel er de champignonragout over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 307 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st