online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
6 personen
moeilijk
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Charlotte van aardbeienmousse

Charlotte van aardbeienmousse

ingredi├źnten

8 blaadjes gelatine

1 pak lange vinger

250 gram aardbeien

100 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel witte basterdsuiker

1 eetlepel citroensap

100 milliliter Griekse yoghurt

200 milliliter slagroom

2 eiwitten

20 gram amandelschaafsel


benodigdheden

springvorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • 2 Laat de gelatine weken in koud water.
  • 3 Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten.
  • 4 Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 gram basterdsuiker.
  • 5 Knijp de gelatine uit en verwarm met het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree en klop alles stevig door elkaar.
  • 6 Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen.
  • 7 Klop de slagroom stijf.
  • 8 Klop in een andere, brandschone kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
  • 9 Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Giet voorzichtig in de vorm.
  • 10 Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 11 Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.

bereidingstip

Met kleine springvormpjes maak je eenpersoons Charlottes. Snijd de lange vingers dan wel op maat, zodat ze niet te ver boven de mousse uitsteken.

wijnadvies

Tiresia Raboso rosato frizzante


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 8 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier