online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Cheesecake met chocoladekrullen

Cheesecake met chocoladekrullen

ingrediënten

250 gram witte chocolade

75 gram boter

75 gram suiker

450 gram volle kwark

3 eieren

1 sinaasappel

1 eetlepel gekonfijte sinaasappelsnippers

2 eetlepels sinaasappellikeur

100 gram blanke amandelen

75 gram bloem

1 fles chocolade dessertsaus

125 gram pure chocolade


benodigdheden

springvorm

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de witte chocolade in stukjes en schaaf de rest in krullen. Zet de chocoladekrullen apart.
  • 2 Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de kwark, eidooiers, sinaasappelrasp, sinaasappelsnippers, likeur, amandelen en bloem toe.
  • 3 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel deze met de gehakte witte chocolade luchtig door het kwarkmengsel.
  • 4 Schep het mengsel in de vorm en bak de taart in circa 50 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Laat de taart afkoelen in de vorm. Dit kan een dag van tevoren.
  • 5 Haal de taart uit de vorm en druppel chocoladesaus over de bovenkant. Bestrooi met witte en donkere chocoladekrullen

bereidingstip

Garneer met een takje rode besjes.


voedingswaarde

energie 865 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 19 gram