voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Cheesecake-potjes met speculaas en kersen

Cheesecake-potjes met speculaas en kersen

ingredi├źnten

250 milliliter slagroom

25 gram suiker

700 gram kersen

1 eetlepel aardappelzetmeel

1 zakje vanillesuiker

250 gram mascarpone

300 gram speculaasjes

2 eetlepels cacaopoeder


benodigdheden

10 kleine glaasjes

stervormige steker

  • 1 Klop de slagroom met de suiker stijf en zet deze in de koelkast.
  • 2 Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm het kersensap en bind met aangelengd aardappelzetmeel tot een dikke saus. Laat afkoelen.
  • 3 Klop de vanillesuiker door de mascarpone en spatel de slagroom luchtig erdoor.
  • 4 Verdeel een laagje speculaaskruimels over de bodems van de glazen. Schep daarop een laagje kersen met saus, daarop een dun laagje speculaas en daarop een laagje van het roommengsel. Vorm nogmaals laagjes en sluit af met een laag room.
  • 5 Zet de potjes in de koel­kast. Leg voor het serveren de stervorm op het dessert en strooi de cacao erin. Verwijder de vorm.

bereidingstip

Dit dessert kun je een dag van tevoren bereiden.. Voeg een scheutje kirsch of bessenlikeur toe aan het kersensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram