online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Chickenburger met parmacrisp

Chickenburger met parmacrisp

ingrediënten

600 gram kipfilets

1 eetlepel kipkruiden

2 lente-/bosuitjes

1 stengel bleekselderij

1 eetlepel olijfolie

4 plakken parmaham

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels zure room

2 takjes verse dragon

2 takjes verse peterselie

1 theelepel witte balsamicoazijn

1 grannysmithappel

winterwortel

1 eetlepel olijfolie

citroen

4 bruine bollen

handje veldsla


benodigdheden

keukenpapier

4 satéprikkers

  • 1 Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
  • 2 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
  • 4 Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
  • 7 Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 44 gram