online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Chili con carne met worst en tortilla’s

Chili con carne met worst en tortilla’s

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

4 rundersaucijzen

2 rode uien

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel paprikapoeder

4 trostomaten

200 milliliter vleesbouillon van tablet

800 gram kidneybonen

4 tortillawraps

1 bosje verse koriander

4 eetlepels zure room


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de saucijzen om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit de uien circa 5 minuten in het bakvet.
  • 2 Bak de paprika, knoflook, rode peper en specerijen een paar minuten zachtjes mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in een paar minuten zacht.
  • 4 Voeg de bouillon en kidneybonen toe en roer alles goed om. Leg de worsten terug in de pan en stoof alles met het deksel op de pan circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 5 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met een beetje olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • 6 Leg ze op borden en schep er wat chili met worst op. Bestrooi met de koriander en geef er een lepel zure room bij.


voedingswaarde

energie 720 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 41 gram