voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Chili con carne met worst en tortilla’s

Chili con carne met worst en tortilla’s

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

4 rundersaucijzen

2 rode uien

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel paprikapoeder

4 trostomaten

200 milliliter vleesbouillon van tablet

800 gram kidneybonen

4 tortillawraps

1 bosje verse koriander

4 eetlepels zure room


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de saucijzen om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit de uien circa 5 minuten in het bakvet.
  • 2 Bak de paprika, knoflook, rode peper en specerijen een paar minuten zachtjes mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze in een paar minuten zacht.
  • 4 Voeg de bouillon en kidneybonen toe en roer alles goed om. Leg de worsten terug in de pan en stoof alles met het deksel op de pan circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 5 Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met een beetje olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
  • 6 Leg ze op borden en schep er wat chili met worst op. Bestrooi met de koriander en geef er een lepel zure room bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 41 gram