online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Chili met kidneybonen en gehaktballetjes

Chili met kidneybonen en gehaktballetjes

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

3 rode paprika's

3 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde chilipeper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel oregano

1 eetlepel tomatenpuree

500 gram tomaten

400 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 bosje koriander

2 rode uien

2 blikjes kidneybonen


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan met zware bodem en fruit hierin de gesnipperde ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika, knoflook, specerijen en oregano toe en roerbak nog enkele minuten.
  • 2 Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met zout en breng aan de kook. Laat op een lage stand minimaal 20 minuten zachtjes stoven.
  • 3 Kneed intussen het gehakt door met de gehaktkruiden en koriander en rol er kleine balletjes van.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 5 Leg de partjes ui op een bakplaat en hussel ze om met wat zout en de rest van de olie. Rooster 10 minuten hoog in de oven.
  • 6 Schep de kidneybonen en gehaktballetjes door de saus, leg het deksel op de pan en stoof de balletjes in circa 10 minuten gaar.
  • 7 Serveer de chili met de geroosterde uien. Lekker met rijst.

bereidingstip

Kook de rijst in tomatensap voor een extra rood gerecht.

wijnadvies

Lekker bij dit recept: landenwijn Chili Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 38 gram