voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel kaneelpoeder

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

600 gram zoete aardappels

800 gram gepelde tomaten

400 gram kidneybonen

150 gram mais

1 gele paprika

1 avocado

250 milliliter crème fraîche

1 handje verse koriander

1 lente-/bosui

150 gram tortillachips


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de cayennepeper, kaneel en komijn.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de tomaten, bonen, mais en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 25 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Prak de avocado met een vork en meng met de crème fraîche en koriander.
  • 5 Bestrooi de chili met de bosui en serveer met de avocadodip en tortillachips.

wijnadvies

Carlomagno Grillo-Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 27 gram