online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel kaneelpoeder

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

600 gram zoete aardappels

800 gram gepelde tomaten

400 gram kidneybonen

150 gram mais

1 gele paprika

1 avocado

250 milliliter crème fraîche

1 handje verse koriander

1 lente-/bosui

150 gram tortillachips


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de cayennepeper, kaneel en komijn.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de tomaten, bonen, mais en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 25 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Prak de avocado met een vork en meng met de crème fraîche en koriander.
  • 5 Bestrooi de chili met de bosui en serveer met de avocadodip en tortillachips.

wijnadvies

Carlomagno Grillo-Chardonnay


voedingswaarde

energie 1020 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 27 gram