voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras

Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras

ingrediënten

2 eetlepels olie

250 gram gekookte beenham

1 ui

1 theelepel citroengras

1 eetlepel limoenrasp

1 eetlepel limoensap

100 milliliter kokosmelk

250 gram Chinese eiermie

20 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de gekookte beenham op middelhoge stand krokant. Neem ze uit de pan en houd apart.
  • 2 Fruit in het bakvet de ui en citroengras een paar minuten op een lage stand.
  • 3 Voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Laat even aan de kook komen.
  • 4 Kook intussen de Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
  • 5 Schep de mie en ham door de saus en serveer direct. Bestrooi met 20 gram grof gehakte ongezouten pinda's en garneer eventueel met wat reepjes limoenschil.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 22 gram