online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese Fondue

Chinese Fondue

ingrediënten

1250 milliliter bouillon

250 gram kipfilets

250 gram varkensfilets

150 gram wortels

150 gram Chinese kool

150 gram paksoi

150 gram shiitakes

150 gram zoete paprika's

150 gram taugé

250 gram mie

250 gram witte rijst

50 gram champignons

50 gram taugé

50 gram wortels

50 gram Chinese kool

4 vellen filodeeg

1 eidooier

250 milliliter zonnebloemolie

sojasaus

chilisaus


benodigdheden

1 fonduepan

  • 1 Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de bouillon zachtjes aan de kook.
  • 2 Gebruik niet alle bouillon in een keer. Om te voorkomen dat de bouillon te zout wordt, kan er tijdens het fonduen nog wat van de achtergehouden bouillon toegevoegd worden.
  • 3 Verdeel de kip, de varkensfilet, alle groenten, de mie en rijst over kleine schaaltjes.
  • 4 Blancheer voor de mini-loempia de groenten even in kokend water.
  • 5 Schep de groenten na enkele minuten uit het water en rol ze als een envelopje op in een vel filodeeg. Plak de randen dicht met wat eigeel.
  • 6 Frituur de loempia's vervolgens enkele minuten op 180°C in de zonnebloemolie totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
  • 7 Prik het vlees en de groenten aan een vork of gebruik een klein mandje en houd ze enkele minuten in de fonduepan totdat het vlees wit en gaar is. Of verdeel de diverse ingrediënten in de fonduepan en giet wat bouillon met vulling in een schaaltje.
  • 8 Serveer met mie, witte rijst, loempia's, sojasaus en chilisaus.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 1249 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 44 gram