online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Chinese groenten uit de wok

Chinese groenten uit de wok

ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie

2 zakken Chinese roerbakgroenten

2 uien

400 gram hamlappen

750 gram paksoi

2 teentjes knoflook

250 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel sesamolie

100 gram taugé

100 gram garnalen


  • 1 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide vlees bijna gaar.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en glazig. Schep de ui uit de wok.
  • 3 Roer de garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden.
  • 4 Verhit weer 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide vlees bijna gaar.
  • 5 Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden.
  • 6 Roer de gefruite uisnippers, de sesamolie, taugé en garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden.
  • 7 Voeg de groenten, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in enkele minuten beetgaar worden.

bereidingstip

Serveersuggestie: Eet hier eiermie of noedels bij.. Vervang de paksoi door gesneden Chinese kool.. Vervang het varkensvlees door kipfilet.

wijnadvies

Het wordt extra smullen met een Chileense sauvignon blanc-chardonnay of een Australische semillon-chardonnay!


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 31 gram