online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Chinese groenten uit de wok

Chinese groenten uit de wok

ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie

2 zakken Chinese roerbakgroenten

2 uien

400 gram hamlappen

750 gram paksoi

2 teentjes knoflook

250 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel sesamolie

100 gram taugé

100 gram garnalen


  • 1 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide vlees bijna gaar.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en fruit de gesnipperde uien zacht en glazig. Schep de ui uit de wok.
  • 3 Roer de garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden.
  • 4 Verhit weer 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en roerbak het met zout en peper bestrooide vlees bijna gaar.
  • 5 Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden.
  • 6 Roer de gefruite uisnippers, de sesamolie, taugé en garnalen erdoor. Verwarm alles even door. Verdeel over de borden.
  • 7 Voeg de groenten, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in enkele minuten beetgaar worden.

bereidingstip

Serveersuggestie: Eet hier eiermie of noedels bij.. Vervang de paksoi door gesneden Chinese kool.. Vervang het varkensvlees door kipfilet.

wijnadvies

Het wordt extra smullen met een Chileense sauvignon blanc-chardonnay of een Australische semillon-chardonnay!


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 31 gram