voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Chinese kool met gehaktballetjes

Chinese kool met gehaktballetjes

ingredi├źnten

1 Chinese kool

1 liter kippenbouillon

300 gram half-om-half gehakt

50 gram cashewnoten

2 theelepels sambal

1 ei

2 eetlepels paneermeel

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

300 gram witte rijst

2 eetlepels ketjap manis


  • 1 Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon.
  • 2 Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door. Rol er kleine balletjes van.
  • 3 Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even om. Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door.
  • 4 Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen.
  • 5 Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten.
  • 6 Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. Serveer direct met de rijst.

bereidingstip

Lekker met gebakken uitjes of geroosterde sesamzaadjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 27 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier