4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Chinese-koolcurry

Chinese-koolcurry

ingredi├źnten

300 gram noedels

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels kokosolie

1 eetlepel korianderzaad

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kurkuma

1 rode peper

5 teentjes knoflook

1 Chinese kool

2 eetlepels currypasta

1 blik kokosmelk

1 limoen

bosje koriander

4 eetlepels cashewnoten


  • 1 Bereid de noedels. Verhit de olie. Voeg de koriander, kurkuma en rode peper toe en roerbak 1 minuut. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak circa 8 minuten, tot de kool geslonken is.
  • 2 Voeg de currypasta en kokosmelk toe en kook in 7 minuten in op een hoge stand.
  • 3 Giet het limoensap erbij en roer erdoor. Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten.

bereidingstip

Dit recept liever met vlees of vis? Voeg blokjes kipfilet of witvis toe aan de curry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 10 gram