online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese koolsalade met oosterse dressing

Chinese koolsalade met oosterse dressing

ingrediënten

400 gram Chinese kool

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel olijfolie

1 rode paprika

150 gram belegen kaas

2 sjalotjes

150 gram hamreepjes

200 gram mais

4 peterselie

2 eetlepels medium sherry

2 eetlepels witte port

2 eetlepels citroensap

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 teentje knoflook

1 eetlepel ketjap manis

5 zonnebloemolie

1 eetlepel honing

1 mespunt cayennepeper


  • 1 Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor.
  • 5 Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade.
  • 6 Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en eventueel nog wat pijnboompitten.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.

wijnadvies

Duitse (riesling) kabinett, fris en zoetig.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 19 gram