online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

2 teentjes knoflook

1 verse gember

4 eetlepels arachideolie

1 ui

250 gram kastanjechampignons

250 gram champignons

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels ketjap manis

50 milliliter melk

400 gram Chinese kool

600 gram kabeljauwfilets

1 eetlepel sambal badjak

2 eetlepels sesamzaad

1 bosje lente-/bosui


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
  • 2 Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
  • 3 Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
  • 4 Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 35 gram