online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese koolstamppot met spekjes

Chinese koolstamppot met spekjes

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

1 zakje nasikruiden

2 eetlepels olijfolie

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

200 gram mager gerookt spek

Chinese kool

eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel ketjap manis


  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
  • 3 Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  • 4 Schep de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
  • 5 Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en schep het koolmengsel er doorheen.

bereidingstip

Bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes (potje).

wijnadvies

Oer-Hollands met een knipoog naar de Maleise keuken? Daar hoort een mooie, rijpe Berg Schaduw sauvignon blanc uit Zuid-Afrika bij, of het rosé pinotage broertje!


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 17 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier