voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Chinese koolstamppot met spekjes

Chinese koolstamppot met spekjes

ingrediënten

750 gram kruimige aardappels

1 zakje nasikruiden

2 eetlepels olijfolie

2 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

200 gram mager gerookt spek

Chinese kool

eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel ketjap manis


  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
  • 3 Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  • 4 Schep de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
  • 5 Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en schep het koolmengsel er doorheen.

bereidingstip

Bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes (potje).

wijnadvies

Oer-Hollands met een knipoog naar de Maleise keuken? Daar hoort een mooie, rijpe Berg Schaduw sauvignon blanc uit Zuid-Afrika bij, of het rosé pinotage broertje!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 17 gram