voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Chinese tomatensoep met gember

Chinese tomatensoep met gember

ingredi├źnten

1 pot kippenbouillon

600 gram romatomaten

6 eetlepels azijn

5 eetlepels suiker

5 eetlepels ketjap manis

5 eetlepels sojasaus

2 theelepels sambal oelek

1 eetlepel gembersnippers op siroop

1 teentje knoflook

1 prei

100 gram eiermie

1 eetlepels maizena


  • 1 Verwarm de kippenbouillon aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes, azijn, suiker, ketjap, sambal, gember en knoflook toe en kook zachtjes circa 5 minuten.
  • 3 Schep de prei en mie erdoor en kook nog 5-7 minuten. Bind de soep met de maizena, aangelengd met een beetje van de bouillon. Lekker met cassavechips.

bereidingstip

Serveer de soep met een scheutje koffiemelk of kookroom.. Vervang de verse tomaten in dit recept door 1 pakje gezeefde tomaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 5 gram