voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
25 min.
hoofdgerecht
recepten Chinesekoolrolletjes met vis en kokos

Chinesekoolrolletjes met vis en kokos

ingrediënten

1 Chinese kool

1 eetlepel milde Indiase currypasta

200 milliliter kokosmelk

600 gram witvisfilets

1 bosje lente-/bosui


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de stronk van de kool en maak de bladeren los. Spoel ze af en leg ze plat op elkaar. Leg er een doek over en verzwaar met een plank om de bladeren mooi plat te krijgen.
  • 2 Maak intussen de vulling: fruit de currypasta 1 minuut op een lage stand en giet de kokosmelk erbij. Laat even inkoken.
  • 3 Roer de vis erdoor en laat op een lage stand in circa 10 minuten gaar worden. Laat afkoelen en schep de bosuitjes erdoor.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg 8 grote koolbladeren naast elkaar en verdeel de saus erover. Leg er 8 iets kleinere bladeren op en bestrooi met wat zout. Rol ze samen stevig op en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
  • 5 Giet een paar eetlepels water over de rolletjes en dek af met aluminiumfolie. Stoom de rolletjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Lekker met (wilde) rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 30 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier