online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
moeilijk
150 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chipolatapudding

Chipolatapudding

ingrediënten

500 milliliter melk

1 vanillestokje

100 gram bitterkoekjes

50 gram blanke rozijnen

100 gram bigarreaux

6 eetlepels marasquin

6 eetlepels rum

8 blaadjes gelatine

3 eidooiers

100 gram suiker

250 milliliter slagroom

munt

12 lange vingers


benodigdheden

3 kleine vormen

  • 1 Zet alle ingrediënten klaar.
  • 2 Verwarm de melk met het vanillestokje en de vanillemerg op een lage stand en laat circa 20 minuten trekken.
  • 3 Besprenkel de bitterkoekjes, rozijnen en bigarreaux in een kom met de likeur en zet afgedekt weg.
  • 4 Week de blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  • 5 Klop de eidooiers met de suiker tot een dik, romig schuim.
  • 6 Neem het vanillestokje uit de melk en klop een beetje van de hete melk door de schuimige eidooiers. Klop dit weer al roerend door de warme melk in de pan en zet op de laagste stand.
  • 7 Blijf over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Schep de vla over in een schone kom. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes door de vla tot ze helemaal zijn opgelost. Laat de vla afkoelen en roer af en toe door.
  • 8 Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de room door de vla. Schet het fruitkoekjesmengsel er rustig doorheen.
  • 9 Spoel de vormen goed om met koud water. Verdeel het puddingmengsel over de vormen en tik er een paar keer mee op het werkblad zodat er geen luchtbellen ontstaan. Laat de pudding een paar uur opstijven in de koelkast. Houd de vormen enkele tellen in heet water.
  • 10 Keer de grootste op een bord, keer daarna de middelste er voorzichtig op en dan de kleinste. Garneer de pudding met munt en lange vingers.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 11 gram