voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Chocolade-amaretto semifreddo

Chocolade-amaretto semifreddo

ingrediënten

150 gram pure chocolade

2 eetlepels melk

2 eetlepels room

150 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

4 eieren

3 eetlepels amaretto

1 eetlepel cacaopoeder


benodigdheden

4 plastic bekers

  • 1 Laat de chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel.
  • 2 Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Neem de gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en de amaretto door met een garde.
  • 4 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom.
  • 5 Spatel eerst de slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade.
  • 6 Schep de mousse in plastic bekers, zet deze in een schaal in de diepvries en laat minimaal 2 uur bevriezen.
  • 7 Zet de bekers voor het serveren heel kort in een laagje heet water en stort de semifreddo op bordjes. Bestuif met wat cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 11 gram