online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, bijgerecht
Recepten Chocolade borstplaat

Chocolade borstplaat

ingredi├źnten

40 gram boter

100 gram poedersuiker

6 eetlepels melk

200 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel cacaopoeder


benodigdheden

grote borstplaatvorm

klein borstplaatvormpje

  • 1 Smeer de binnenkant van de vorm of de vormpjes dun in met boter. Leg de vorm(en) op een vel bakpapier.
  • 2 Zeef het poedersuiker, zodat alle klontjes verdwenen zijn.
  • 3 Verwarm de melk in een steelpan op een vrij lage stand. Roer de basterdsuiker er met een houten lepel door. Laat dit mengsel 1 minuut zachtjes koken.
  • 4 Haal de pan van de hittebron en roer snel de poedersuiker en de cacaopoeder erdoor.
  • 5 Schenk dit mengsel in de vorm of vormpjes. Laat de borstplaat afkoelen en hard worden.

bereidingstip

Het borstplaatmengsel kan ook op een platte schaal worden gestort en na afkoelen in stukken worden gebroken.. Vervang voor het maken van borstplaat met koffiesmaak de cacaopoeder door oploskoffie.


voedingswaarde

energie 390 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 1 gram